حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

دوشنبه, ۷ آبان , ۱۴۰۳ Monday, 28 October , 2024 ساعت ×
احکام ظرف ها
۰۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲:۲۱
احكام ظرف ها در توضیح المسائل حضرت آیت الله صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

احکام ظرف ها

مسأله 231. ظرفی که از پوست سگ یا خوک یا مردار ساخته شده است، خوردن و آشامیدن از آن حرام است و نباید آن ظرف را در وضو و غسل و کارهایی که باید با چیز پاک انجام داد، استعمال کنند، بلکه احتیاط واجب آن است که چرم سگ و خوک و مردار را، اگر چه ظرف هم نباشد استعمال نکنند.

مسأله 232. خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است، و هم‌چنین استعمال آن‌ها مطلقاً بنابر احتیاط واجب حرام است؛ اما حرمت نگاهداشتن آن‌ها به قصد ذخیره مالی نه به عنوان ظرف معلوم نیست اگر چه احوط است.

مسأله 233. ساختن ظرف طلا و نقره به قصد خوردن و آشامیدن از آن و سایر استعمالات محرّمه و اجرت ساختن آن، حرام است.

مسأله 234. خرید و فروش ظرف طلا و نقره به قصد خوردن و آشامیدن و سایر استعمالات محرّمه و پول و عوضی هم که فروشنده می‎گیرد حرام است.

مسأله 235. گیره استکان که از طلا یا نقره می‎سازند اگر بعد از برداشتن استکان ظرف به آن گفته شود، استعمال آن ـ چه به تنهایی و چه با استکان ـ حرام است؛ و اگر ظرف به آن گفته نشود، استعمال آن مانعی ندارد.

مسأله 236. استعمال ظرفی که روی آن را آب طلا یا آب نقره داده‎اند اشکال ندارد.

مسأله 237. اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند، چنان‌چه مقدار آن فلز به قدری زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند، استعمال آن مانع ندارد.

مسأله 238. اگر انسان غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است به قصد این که چون غذاخوردن در ظرف طلا و نقره حرام می‎باشد در ظرف دیگر بریزد، اشکال ندارد؛ و اگر به این قصد نباشد، ریختن غذا از ظرف طلا یا نقره در ظرف دیگر حرام است، ولی در هر دو صورت، خوردن غذا از ظرف دوم مانعی ندارد.

مسأله 239. استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قرآن اگر از طلا یا نقره باشد، اشکال ندارد، ولی احتیاط آن است که عطردان و سرمه‎دان طلا و نقره را استعمال نکنند.

مسأله 240. استعمال ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری اشکال ندارد مگر برای وضو و غسل که در حال ناچاری هم نمی‎شود از ظرف طلا و نقره استفاده کرد.

مسأله 241. استعمال ظرفی که معلوم نیست از طلا یا نقره است یا از چیز دیگر اشکال ندارد.

 

برای بازگشت به صفحه رساله بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

رساله توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (قدس سره)

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.