رهن و اجاره
سوال: در معامله امروزی که اکثر صاحب خانه ها قبلاً مبلغ زیادی پول می خواهند تا فرضاً دو اتاق در اختیار مستاجر قرار دهد، مثلاً در ازای 2 اطاق 1500 تومان کرایه و 10000 تومان پول نقد است صاحب منزل می گوید اگر شما فلان مبلغ را بدهید بنده دو اطاق را مثلاً به هزار و سیصد تومان در اختیار شما قرار می دهم. بفرمایید این موضوع چه صورتی دارد کم شدن پول نقد جهت کرایه چگونه است؟
جواب: به صورت مذکور در سوال صحیح نیست. بلی چنانچه این شرط از طرف موجر در ضمن عقد اجاره بشود به این معنی که موجر بگوید اجاره می دهم دو اطاق را مثلاً به فلان مبلغ به شرط آن که فلان مبلغ هم به من قرض الحسنه بدهی و مستأجر هم قبول کند اشکال ندارد. والله العالم.
سوال: اگر بنده یک باب اتاق با آشپز خانه ام را اجاره بدهم به این شرط که مبلغ دویست هزار تومان پول از مستاجر بگیرم تا اتمام قرارداد اجاره، وقتی که خانه ام را تخلیه کرد مبلغ فوق را به او پس بدهم این شرط از نظر اسلام چه صورتی دارد که در ازای آن اجاره ای دریافت نمیکنم؟
جواب: اجاره دادن به نحو مذکور در سوال صحیح نیست و راه صحیح این است که مال الاجاره کمی مثلاً صد تومان در هر ماه قرار داده شود البته با تعیین مدت اجاره سپس موجر به مستأجر بگوید این مکان را به شما اجاره می دهم در مدت مثلاً یک سال از قرار ماهی صد تومان و در ضمن اجاره شرط میکنم که دویست هزار تومان هم به من قرض الحسنه بدهی و مستأجر قبول کند. والله العالم.
سوال: مسأله رهن یا رهن و اجاره که بین مردم و دلال ها معمول است و پولشان را به صاحب خانه یا صاحب مغازه می دهند و در آن ساکن می شوند بی مال الاجاره یا اجاره مختصر، راه صحیح و فرار از ربا دارد یا خیر؟
جواب: راه صحیح آن این است که موجر به مستأجر منزل خود را با مدت معین و مال الاجاره معین، اجاره دهد و شرط کند که مستأجر فلان مبلغ را قرض الحسنه به او بدهد و مستأجر هم قبول کند اشکال ندارد. والله العالم.
ثبت دیدگاه