نماز قضاى پدر و مادر
سوال: قضای نماز و روزه فوت شده مادر به عهده فرزند بزرگ است یا نه؟
جواب: بلی، بنابر احتیاط لازم به عهده اوست. والله العالم.
سوال: پدر و مادری که قدرت بر تصحیح نماز خود از نظر قرائت ندارند قضای آن بر پسر بزرگتر واجب است یا نه؟
جواب: اگر به جهت عدم قدرت، معذور از تصحیح نمازشان بوده اند قضای آن بر پسر بزرگ واجب نیست یعنی نمازشان قضا ندارد تا بر پسر بزرگ واجب باشد.والله العالم.
سوال: اگر پدر و مادر انسان از دنیا بروند و نمی داند که نماز قضا دارند یا نه و تا موقع مرگ نیز نماز خوانده اند امّا نتوانسته اند نمازشان را درست کنند، تکلیف پسر بزرگتر چیست؟
جواب: اگر پسر بزرگ یقین دارد که پدر معذور از اصلاح نماز خود بوده، قضا لازم نیست. والله العالم.
سوال: شخصی دائماً اقامه نماز میکرده و اهل تدین بوده امّا به علت عدم سواد احتمال خطا و اشتباه و اشکال در نماز ایشان می رفته است. با توجه به این که همه ورّاث راضی هستند از ما ترک او نماز استیجاری بخرند، آیا لازم است یا نه؟
جواب: قضا واجب نیست، لکن انجام آن احسان به میت است. والله العالم.
سوال: مادرم چند وقتی است که فوت نموده و بنده پسر بزرگ ایشان می باشم. لازم به توضیح است که ایشان در زمان حیاتش قادر به یادگیری و عمل کردن به مسائل شرعی از جمله نماز و غیره نبود به طوری که اگر تعداد روز های هفته یا ماه را از ایشان میپرسیدند نمی توانست جواب صحیح بدهد. با توجه به موارد فوق بر بنده که پسر ارشد می باشم آیا لازم است واجبات شرعی، مثل نماز و روزه ایشان را به صورت قضا بجا آورم یا خیر؟
جواب: اگر مادر در زمان حیات تشخیص وقت نماز را نمی داده و یا از یادگرفتن نماز و روزه عاجز بوده است ولی در حد ممکن نماز را بجا میآورده است، نسبت به قضای نماز و روزه ایشان تکلیفی ندارید و در غیر این صورت بنابر احتیاط قضای نماز و روزه او را بجا آورید. والله العالم.
سوال: برای احوال پرسی صورت خود را حرکت می داده و اکثر این مدت نماز نخوانده است، اکنون مرحوم شده است. آیا قضاء نماز های او بر وراث یا پسر بزرگتر واجب است یا نه؟
جواب: در فرض سوال اگر حواس و ادراک او به مقداری نبوده که اوقات نماز ها را تشخیص بدهد، بر پسر بزرگتر قضای نماز های او واجب نیست. والله العالم.
سوال: پدری در حدود پنجاه سال است که نه نماز خوانده و نه روزه گرفته است و پسر بزرگ آشکارا به او اعلام می کندکه من از حالا به تو میگویم که بعد از فوت قضاء نماز و روزه ات را انجام نخواهم داد. آیا پسر بزرگ بعد از فوت پدرش می تواند به گفته خودش عمل نماید یا نه؟
جواب: در مورد سوال بنابر احتیاط واجب پسر بزرگ باید نماز و روزه پدر را قضا کند یا استیجار کند. والله العالم.
سوال: پسر بزرگ که خودش نماز و روزه قضا دارد، آیا باید اول قضای نماز و روزه خودش را بجا بیاورد یا نماز و روزه قضای پدر را؟
جواب: مختار است، و هر کدام را اوّل انجام دهد صحیح است. والله العالم.
سوال: نماز و روزه قضای پدر که برگردن پسر بزرگ است، آیا به شرط وصیت پدر واجب است یا این که بدون وصیت پدر هم واجب است؟
جواب: بدون وصیت پدر هم بر عهده پسر بزرگ است. والله العالم.
ثبت دیدگاه