حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 20 November , 2024 ساعت ×
نیت زکات
۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰:۵۷
نیت زکات در توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

نیت زکات‏

مسأله 1965. انسان باید زکات را به قصد قربت، یعنى براى انجام فرمان خداوند عالم بدهد، و در نیت معین کند که آنچه را می دهد زکات مال است یا زکات فطره، ولى اگر مثلاً زکات گندم و جو بر او واجب باشد، لازم نیست معین کند چیزى را که می دهد زکات گندم است یا زکات جو.

مسأله 1966. کسى که زکات چند مال بر او واجب شده، اگر مقدارى زکات بدهد و نیت هیچ‏ کدام آن‏ها را نکند، چنان‏چه چیزى را که داده هم جنس یکى از آن‏ها باشد، زکات همان جنس حساب می شود، و اگر هم ‏جنس هیچ‏ کدام آن‏ها نباشد، به همه آن‏ها قسمت می شود. پس کسى که زکات چهل گوسفند و زکات پانزده مثقال طلا بر او واجب است، اگر مثلاً یک گوسفند از بابت زکات بدهد و نیت هیچ‏ کدام آن‏ها را نکند، زکات گوسفند حساب می شود، ولى اگر مقدارى نقره بدهد به زکاتى که براى گوسفند و طلا بدهکار است تقسیم می شود.

مسأله 1967. اگر کسى را در دادن زکات وکیل کند، باید وکیل قصد قربت کند، و در وکیل‏ کردن و هم‏چنین وقتى که زکات را به وکیل می دهد قصد قربت لازم نیست، و اگر کسى را فقط در رساندن زکات به فقیر وکیل کند باید خودش در موقع دادن زکات به وکیل قصد قربت نماید، و احتیاطاً تا وقتى به فقیر میرسد به قصدش باقى باشد.

مسأله 1968. اگر مالک یا وکیل او بدون قصد قربت زکات را به فقیر بدهد، و پیش از آن که آن مال از بین برود، خود مالک نیت زکات کند، زکات حساب می شود.

 

برای بازگشت به صفحه رساله بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

رساله توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (قدس سره)

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.