حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024 ساعت ×
احداث بنا و توسعه قبرستان
۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۹:۱۷
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام قبرستان - احداث بنا و توسعه قبرستان مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

احداث بنا و توسعه قبرستان

سوال: زمین مواتی است که بعضی افراد در سال ‌های قبل از انقلاب روی آن سند مالکیت گرفته ‎اند ولی بعد از گذشت چندین سال به شهادت معتمدین شهر و شواهد موجود همچنان به صورت موات باقی است اکنون شهرداری شهر قصد دارد زمین مزبور را جهت گورستان آماده سازد. آیا دفن اموات در آن بی‌اشکال است؟

جواب: به طور کلی زمین موات بالاصاله به صرف گرفتن سند، بدون تحجیر و یا احیاء، متعلق حق کسی نمی شود و در نزاع موضوعی مرافعه شرعیه لازم است. و دفن اموات در زمین موات اشکال ندارد. والله العالم.

 

سوال: آیا می توان جنب دیوار قبرستان که قبری در آن محل وجود ندارد و نداشته و حدود پنج الی شش متر به قبر مومنین فاصله دارد جهت رفاه اشخاصی که برای قرائت فاتحه و غیره در قبرستان رفت و آمد می نماید دستشویی و توالت احداث نمود یا خیر؟ ضمناً چاه فاضلاب خارج از قبرستان می باشد.

جواب: اگر زمینی که می‎ خواهند در آن دستشویی بسازند موقوفه قبرستان نباشد و ملک کسی هم نباشد اشکال ندارد. والله العالم

 

سوال: قبرستانی است قدیمی که از چند قرن پیش اموات مومنین در آنجا دفن شده و حالا نیز دفن می‎شوند در آن حوالی غسال ‌خانه مرسوم نبوده و اموات را در خانه‎ها غسل می ‎دادند حالا مومنین و علماء محل، تصمیم گرفته ‎اند که در جای مناسب آن قبرستان که اموات دفن نشده غسال‌ خانه درست نمایند، آیا جایز می باشد یا نه؟

جواب: بناء غسال‌خانه در محل قبرستان و لو در قسمتی که هنوز میت دفن نشده جایز نیست. بلی اگر محل قبرستان موات است در قسمتی که میت دفن نشده بناء غسال‌خانه مانعی ندارد. والله العالم.

 

سوال: غسال ‌خانه ‌ای را که جزء قبرستان است و مورد استفاده عموم مردم می باشد، آیا اجازه می ‎فرمائید تخریب کنند و جای آن حسینیه بسازند و مغازه‎ هایی جهت اجاره ‌دادن ساخته شود؟ و اگر شخصی چنین کاری کرده باشد، آیا شرعاً جایز است یا خیر؟

جواب: در فرض سوال، تخریب غسال‌ خانه و تبدیل آن به حسینیه و مغازه جایز نیست و کسی‌که چنین کاری کرده باید محل مذکور را به صورت اولی برگرداند. والله العالم.

نوشته های مشابه

شغل های حرام
1 سال قبل
تخریب و نبش قبر
1 سال قبل
تخریب قبرستان
1 سال قبل
خرید و فروش قبر
1 سال قبل

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.