حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 20 November , 2024 ساعت ×
احکام عقد
۰۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰:۰۸
احکام عقد در توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

احکام عقد

مسأله 2372. در زناشویی؛ چه دائم و چه غیر دائم، باید صیغه خوانده شود، و تنها راضی‎بودن زن و مرد کافی نیست، و صیغه عقد را یا خود زن و مرد می‎خوانند، یا دیگری را وکیل می‎کنند که از طرف آنان بخواند.

مسأله 2373. وکیل لازم نیست مرد باشد؛ زن هم می‎تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.

مسأله 2374. زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنان صیغه را خوانده است نمی‎توانند به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند، و گمان به این‌که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمی‎کند، ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خوانده‎ام کافی است.

مسأله 2375. اگر زنی، کسی را وکیل کند که مثلاً ده روزه او را به عقد مردی درآورد و ابتدای ده روز را معین نکند، آن وکیل می‎تواند هر وقت که بخواهد او را ده روزه به عقد آن مرد درآورد، ولی اگر معلوم باشد که زن، روز یا ساعت معینی را قصد کرده، باید صیغه را مطابق قصد او بخواند.

مسأله 2376. یک نفر می‎تواند برای خواندن صیغه عقد دائم یا غیر دائم از طرف زن و مرد، وکیل شود، و نیز مرد می‎تواند از طرف زن وکیل شود و او را برای خود به طور دائم یا غیر دائم عقد کند، و هم‌چنین زن می‎تواند از طرف مرد وکیل شود که خود را به عقد او درآورد، ولی احتیاط مستحب آن است که عقد را دو نفر بخوانند.

 

برای بازگشت به صفحه رساله بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

رساله توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (قدس سره)

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.