حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

جمعه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۳ Friday, 5 July , 2024 ساعت ×
احکام ارث
۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۷
احکام ارث در توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

احکام ارث

مسأله 2737. کسانی که به واسطه خویشی ارث می‎برند سه دسته هستند:

دسته اول: پدر و مادر و اولاد میت است، و با نبودن اولاد، اولاد اولاد هر چه پایین روند، هر کدام آنان که به میت نزدیکتر است ارث می‎برد، و تا یک نفر از این دسته هست، دسته دوم ارث نمی‎برند.

دسته دوم: جد، یعنی، پدر بزرگ و جده یعنی، مادر بزرگ، و خواهر و برادر است، و با نبودن برادر و خواهر، اولاد ایشان، هر کدام آنان که به میت نزدیکتر است ارث می‎برد، و تا یک نفر از این دسته هست، دسته سوم ارث نمی‎برند.

دسته سوم: عمو و عمه و دایی و خاله و اولاد آنان است، و تا یک نفر از عموها و عمه‎ها و دایی‎ها و خاله‎های میت زنده‎اند، اولاد آنان ارث نمی‎برند، ولی اگر میت عموی پدری و پسر عموی پدر و مادری داشته باشد، ارث به پسر عموی پدر و مادری می‎رسد، و عموی پدری ارث نمی‎برد.

مسأله 2738. اگر عمو و عمه و دایی و خاله خود میت، و اولاد آنان و اولاد اولاد آنان نباشند، عمو و عمه و دایی و خاله پدر و مادر میت ارث می‎برند، و اگر اینان نباشند، اولادشان ارث می‎برند، و اگر اینان هم نباشند، عمو و عمه و دایی و خاله جد و جده میت، و اگر اینان نباشند، اولادشان ارث می‎برند.

مسأله 2739. زن و شوهر به تفصیلی که در مسائل 2779 تا 2788 گفته می‎شود، از یکدیگر ارث می‎برند.

 

برای بازگشت به صفحه رساله بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

رساله توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (قدس سره)

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.