از بین رفتن موضوع نذر
سوال: مبلغی پول به عنوان مناطق جنگی و مبلغی به عنوان بازسازی است. با این پول مناطق جنگی چه کار باید کرد می توان برای زلزله زده خرج کرد و یا در سپاه و یا پایگاه مصرف کرد؟
جواب: در مورد سوال مبلغی که مربوط به بازسازی مناطق جنگی است، باید صرف همان قسمت بشود و مقداری که مربوط به مناطق جنگی است صرف نیروهایی که فعلاً در همان منطقه به عنوان مرزبان و غیره هستند بشود و صرف آن در زلزله زده و غیره جایز نیست. والله العالم.
سوال: نذر جبهه جنگ یا به طور کلی وجهی را که بابت کمک به جبهه جنگ می دهند و سابقه دارد، در وضع موجود آن را در چه مواردی صرف کنیم؟
جواب: در مورد سوال چنانچه چیزی را برای جبهه با خواندن صیغه شرعی نذر نموده فعلاً که جنگی نیست، صرف مرز داران کشور بنماید و اگر بدون نذر شرعی، اشخاصی برای جبهه وجهی پرداخته اند و شناسایی آن ها مقدور نباشد، آن وجوه را به نیت مظالم از طرف صاحبانش احتیاطاً به فقراء از مرز داران بدهند. والله العالم.
سوال: اینجانب مغازه ای به این قصد دارم که هرچه پس انداز کنم از هزار تومان پنجاه تومان متعلق به حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام باشد تا درصورت امکان ببرم به کربلا فعلاً راه مسدود است، تا به حال مبلغ دو میلیون سرمایه شده است، طبق نیتم صد هزار تومان باید بدهم، فعلاً امکانش هم ندارم آیا می توانم مبلغ فوق را تدریجاً به وسیله روحانی هیئت در شعائر مذهبی اعم از روضه خوانی و سینه زنی در ایام محرم و صفر در مساجد و تکیه ها خرج کنم و یا به قم ارسال کنم، هرچه صلاح می دانید مصرف کنید؟ در غیر این دو صورت چه باید بکنم ضمناً آیا می توانم آن قصد را لغو کنم یا نه؟
جواب: در مورد سوال مجرد قصد مذکور موجب تکلیف نمی شود، اگر صیغه نذر و عهد به عربی یا به فارسی نخوانده اید چیزی برشما نیست، مع ذلک اگر بخواهید رشته توسل خود را به مقام حضرت ابوالفضل علیه السلام ادامه دهید می توانید این مبلغ را که در نظر گرفته اید در خیرات عامه مخصوصاً تشکیل مجالس عزاداری و سوگواری برای آن حضرت و سایر شهداء بزرگوار کربلا، مخصوصاً حضرت سید الشهداء علیهم السلام به مصرف برسانید و ثواب آن را به آن حضرت هدیه نمایید. والله العالم.
سوال: کسی نذر کرده که مادام العمر در دهه عاشورا عزا داران را اطعام نماید و مدتی هم به این نذر عمل کرده است ولی اکنون برایش مقدور نیست، وظیفه او چیست؟
جواب: در فرض سوال، تا مدتی که مقدور نیست تکلیفی ندارد و اگر مجدداً قدرت پیدا کرد، از تاریخ حصول قدرت به بعد بر طبق نذر باید عمل کند. والله العالم.
ثبت دیدگاه