حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

یکشنبه, ۲۳ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 12 January , 2025 ساعت ×
استفاده از آلات لهو در مجلس جشن عروسی
۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع «استفاده از آلات لهو در مجلس جشن عروسی» مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

استفاده از آلات لهو در مجلس جشن عروسی

سوال: بنا بر قول بعضی از فقهاء غنا در مجالس عروسی استثناء شده است، نظر مبارک حضرتعالی چیست؟

جواب: جواز غنا در عروسی ثابت نیست، بلی در صورتی که مغنیه مملوکه باشد و آلات لهو استعمال نشود و مرد هم صدای او را نشنود و نکاح دائمی باشد غنا آن مملوکه استثناء شده اگر چه ترک آن هم احوط است. والله العالم.

 

سوال: در عقد و عروسی ‎ها مرسوم شده است که آلات نوازندگی می‎ آورند. آیا در صورتی که زن ها بدون این که مرد ها صدای آن ها را بشنوند ترانه‎ خوانی کنند یا دایره بزنند اشکال دارد؟

جواب: استعمال آلات لهو و نوازندگی جایز نیست و ترانه خوانی هم اگر غنا باشد حرام است. والله العالم.

 

سوال: اگر خواهر و برادر در خانه نوار های موسیقی و ترانه ‎های مبتذل روشن کرده و من مجبور به گوش کردن آن ها باشم وظیفه چیست و گناه گوش کردن این نوار ها بالاخص در ماه محرم و صفر بر عهده کیست. خواهشمندم راهنمایی فرمایید که اینجانب باید چگونه عکس‎ العملی را نشان بدهم. با توجه به اینکه آنها با نهی از منکر، خود ما را مسخره می‎کنند؟

جواب: گوش دادن به نوار های موسیقی حرام است و شما باید آن ها را تا می توانید نهی از منکر نمایید بلکه انشاء الله موثر شود و به هر حال چنانچه مجبور بشوید به زندگی در چنین خانه ‎ای، اگر خودتان مخصوصاً گوش ندهید و قهراً به گوش شما بخورد برای شما اشکال ‎ندارد. والله العالم.

 

سوال: آیا گوش کردن به موسیقی مطرب اگر خود گوش دهنده، آن حالت به او دست ندهد، حرام است یا نه؟

جواب: حرام است و ملاک مطرب بودن برای نوع مردم است هرچند بر شخص خاصی تأثیر نداشته باشد. والله العالم.

 

سوال: دخترم به سن 9 سالگی رسیده و به عنوان مرجع به شما رجوع کرده است. آیا آهنگ های رادیو و تلویزیون و همچنین نواختن آلات موسیقی مانند ارگ اشکال دارد یا خیر؟

جواب: هر آهنگ و آوازی که طبعاً طرب ‎آور و مناسب مجالس لهو و لعب باشد به نحوی که عرفاً به آن صوت لهوی و باطل گفته شود خواندن و گوش دادن به آن جایز نیست و همچنین آلاتی که عرفاً به آنها آلات لهو و لعب گفته می شود استعمال و گوش دادن به صدای آن جایز نیست. والله العالم.

 

سوال: در مورد استماع نوار های ترانه خواننده زن و مرد و بلند نمودن صدای آن طوری که عابرین کوچه و همسایگان بشوند و موجب اذیت همسایه ‎ها باشد، چه می ‎فرمایید؟

جواب: استماع ترانه و بلند نمودن صدای آن اگر موجب آزار کسی هم نشود حرام است. والله العالم.

 

سوال: استماع موسیقی های صدا و سیما، ساخت و تعلیم و فروش ابزار آلات موسیقی چه حکمی دارد؟

جواب: آنچه را عرف مردم موسیقی می‎ دانند استماع آن و ساخت و تعلیم و تعلّم و فروش آلات آن حرام است. والله العالم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.