حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 20 November , 2024 ساعت ×
بلاد کبیره
۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۸:۲۴
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام بلاد کبیره مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

بلاد کبیره

سوال: آیا تهران از بلاد کبیره است؟ در صورتی که جواب مثبت باشد، حکم آن ‎چیست؟

جواب: بلاد کبیره با بلاد صغیره در حکم اقامت در آن و طی مسافت در داخل آن فرقی ندارند به این معنی که قصد اقامت ده روز در تمام شهر گرچه در محل واحد نباشد برای وجوب اتمام نماز کافی است و طی مسافت شرعی داخل آن موجب ترتب حکم سفر نیست. والله العالم.

 

سوال: از دربند تا تجریش و تهران و حضرت عبد العظیم و بهشت زهرا متصل است. از شمال به جنوب و از شرق به غرب متجاوز از 30 کیلومتر ساختمان متصل است. آیا این مسافت را اگر برود و برگردد از شمال به جنوب یا از شرق به غرب نماز او قصر می شود یا تمام است؟ آیا روزه او صحیح است یا باطل؟

جواب: هرجا که تهران محسوب شود حکمش همان است که در سوال قبلی گفته شد (بلاد کبیره با بلاد صغیره در حکم اقامت در آن و طی مسافت در داخل آن فرقی ندارند به این معنی که قصد اقامت ده روز در تمام شهر گرچه در محل واحد نباشد برای وجوب اتمام نماز کافی است و طی مسافت شرعی داخل آن موجب ترتب حکم سفر نیست) و هر جا که محل جدایی بوده، مانند شهر ری و بهشت زهرا که با مرور زمان به تهران متصل شده محل جداگانه محسوب می شود و باید میزان مسافت شرعی در آن ملاحظه شود. والله العالم.

 

سوال: اگر از شهری مانند تهران به مسافرت برود یا از سفر برگردد حد ترخص را باید از کجا حساب کند؛ از ساختمان های آخر شهر یا از محله ‎ای که در آن زندگی می کنند؟

جواب: در فرض سوال، حد ترخص از آخرین خانه ‎های شهر محاسبه شود. والله العالم.

 

سوال: آیا مسافری که در تهران قصد 10 روز اقامت کرده است، می تواند به شمال و جنوب و شرق و غرب تهران برود، و ضرری به قصد اقامت او وارد می شود یا نه؟

جواب: با فرض اینکه جاهایی که می رود از تهران محسوب می شود، شخص مذکور نمازش تمام است. والله العالم.

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.