حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024 ساعت ×
تخریب و نبش قبر
۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۹:۱۹
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام قبرستان - تخریب و نبش قبر مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

تخریب و نبش قبر

سوال: قبرستانی در طرح جاده قرار گرفته، آیا جاده قراردادن آن جایز است یا نه؟

جواب: در مورد سوال چنانچه قبرستان مذکور وقف است جاده قراردادن آن جایز نیست، البته شهرت محلی جهت اثبات وقفیت کافی است و بر فرض عدم اثبات وقفیت هم نبش قبور مومنین حرام است. والله العالم.

 

سوال: در شهرستان رود بار زیتون ساختمان امامزاده محل، به واسطه زلزله سال 69 ویران شده است، اکنون که مشغول باز سازی شده ‌اند در قسمت شرقی بیرون دیوار بقعه مذکور به خاطر محوطه سازی خاکبرداری شده. اما یک قبر به ارتفاع بیش از یک متر که حدود 10 سال از زمان دفنش گذشته در وسط باقی مانده است.

این قبر مرتفع مانع باز سازی و عبور دسته و هیأت مذهبی می شود، لذا اهالی و صاحبان قبر از این منظره ناراحت هستند اگر بخواهند یک طرف قبر زیر قبر را گود کنند و خاک ‌برداری کنند و قبر در آن گودی نشست کند که نبش نشده باشد جایز است یا خیر؟ یا این‌ که اطراف و زیر قبر را بتون نموده قبر را با جنازه با جرثقیل بلند کنند و در جای دیگر که گود کرده اند بگذارند چه صورت دارد؟

جواب: در مورد سوال، چنانچه خاک ‌برداری اطراف قبر مذکور و نشست کردن قبر موجب نبش قبر و آشکار‌ شدن جنازه نشود و یا به همان نحوی که مرقوم شده با بتون ‎ریزی قبر، جنازه را به محل دیگر منتقل کنند ظاهراً اشکالی ندارد و احتیاطاً این عمل باید با موافقت ورثه میت باشد و اگر ورثه نداشته باشد با جلب نظر فقیه جامع ‎الشرایط باشد. والله العالم.

 

سوال: با ساختن سدّی بیش از 30 تا 40 امام زاده به زیر آب می ‎روند، آیا بردن قبور شهدا و امام ‌زاده‎ ها به زیر آب جایز است؟

جواب: اگر باعث هتک و توهین به امام‌ زاده شود یا سبب از بین ‌رفتن آنها بشود جایز نیست. والله العالم.

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.