حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 1 January , 2025 ساعت ×
حرمت تمام انواع موسیقی
۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام موسیقى و آلات لهو - حرمت تمام انواع موسیقی مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

حرمت تمام انواع موسیقی

سوال: آیا موسیقی سنتی با موسیقی نوین در معیار حرمت تفاوت دارد؟

جواب: تفاوت ندارد. والله العالم.

 

سوال: چنانچه اشعار و سرود های آموزنده که مضامین آن نصایح و پند و اندرز دارد با آلات موسیقی خوانده شود و مهیج و شهوت انگیز نباشد، آیا جایزاست؟

جواب: اگر همراه با استفاده از آلات موسیقی باشد حرام است. والله العالم.

 

سوال: موسیقی در پزشکی ممکن است برای درمان به کار رود. در موسیقی درمانی آیا لازم است از معیار حرمت گفته شده تجاوز نشود؟

جواب: این فرض نادر است و علاقمندان به موسیقی آن را مطرح می ‎نمایند، به هر حال اگر در موردی علاج بیماری منحصر به استفاده از موسیقی باشد مثل موردی که علاج و دوا منحصر به شراب شود استفاده از آن در حد رفع ضرورت، جایز می شود. والله العالم.

 

سوال: آیا در آموزش موسیقی برای مقاصد مختلف (مثلاً هنر، طبابت، افزایش شیر دام، افزایش رشد گیاه و …) می توان از معیار حرمت تجاوز نمود؟

جواب: این مقاصد هیچ کدام مجوز نمی شود. والله العالم.

 

سوال: آیا موسیقی غیرمطرب و دف زدن و غنا در مجالس عروسی جایزاست؟

جواب: همه مذکورات در سوال در عروسی و غیر آن حرام است. بلی در خصوص شب عروسی استثنایی وجود دارد که در مسائل بعد ذکر می گردد. والله العالم.

 

سوال: اخیراً مشاهده می شود در برخی روز نامه‎ ها، از بعضی نوازند گان حرفه ‎ای و حرفه آن ها به تعبیراتی مثل استاد توانا و نوازنده برجسته فلان نوع از آلات لهو و یا با درج عکس آن ها در صفحه اول روزنامه، از آنان تجلیل به عمل می ‎آورند و یا با برگزاری برنامه‎ ها و مراسم ویژه، آنان را مورد تشویق قرار می‎ دهند. مستدعی است نظر مبارک را از لحاظ حکم شرعی جهت رفع شبهه مرقوم فرمایید.

جواب: این تجلیلات و تشویقات شرعاً حرام و ترویج باطل و معارضه با احکام و سنن اسلامی و اهانت به شئون نظام جمهوری اسلامی است. همکاری و شرکت در این برنامه‎ ها و مجالسی که برای تجلیل از این حرفه ‎ها به عنوان یاد بود و غیره برگزار می شود حرام و موجب بروز مفاسد و شیوع ملاهی و مناهی است اعاذنا الله تعالی من هذه الشرور و عصمنا و ایاکم مما یوجب سخطه و غضبه. والله العالم.

 

سوال: دایره زدن در مجالس شادی اشکال دارد یا خیر؟

جواب: حرام است. والله العالم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.