حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

یکشنبه, ۱۴ بهمن , ۱۴۰۳ Sunday, 2 February , 2025 ساعت ×
دیدار جمعی از طلاب و فضلای شهر گلپایگان با آیت الله زاده معظم
۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
دیدار جمعی از طلاب و فضلای شهر گلپایگان با آیت الله زاده معظم استاد حاج شیخ محمد حسن صافی گلپایگانی
پ
پ

دیدار جمعی از طلاب و فضلای شهر گلپایگان با آیت الله زاده معظم استاد حاج شیخ محمد حسن صافی گلپایگانی

مردم را با نام و یاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مانوس کنید

رسالت اصلی حوزه های علمیه تبلیغ دین است

در آستانه عید فرخنده مبعث حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله جمعی از طلاب و فضلای شهر گلپایگان با حضور در حسینیه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره با استاد معظم حاج شیخ محمد حسن صافی گلپایگانی دیدار کردند.

در این دیدار استاد صافی گلپایگانی بیان داشتند: از آنجایی که این ایام تقارن دارد با سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله العظمی والد ما، یادی کنیم از ایشان و به خصوص از مراسمی که در آن روز اتفاق افتاد در تشیع جنازه ایشان در قم در نجف اشرف و در کربلای معلی که واقعاً بی‌نظیر بود و برای عالم روحانیت و مرجعیت باعث افتخار بود.

با توجه به تقارن این ایام با دهه فجر امیدوارم که قدر این ایام را بدانیم که مرحوم آیت الله والد ما می فرمودند که این ایام دهه فجر را ایام شکرگزاری نام گذارید که شما از آن وضعیت ناهنجاری که در زمان گذشته بود نجات پیدا کردید. شکر این ایام را داشته باشید و مخصوصاً سفارش می‌کردند که این ایام خدای ناخواسته ایام ملاحی و مناهی و معصیت نباشد نه اینکه بیایم جشنواره‌های موسیقی و جشنواره‌های ملاحی و مناهی درست کنیم. این دهه را به این جهت مقدس بدانید که خلاصه معصیت در این روزها نباشد و ما باید قدر بدانیم ولی متاسفانه آنطور که باید شاکر نعمت‌های الهی نیستیم.

به این آیه شریفه «لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه» دقت بفرمایید ،اگر می‌خواهید در زندگی خودتان سرمشقی داشته باشید الگویی داشته باشید رسول الله را برای خودتان انتخاب کنید، این فطری هر انسانی است که برای زندگی خودش احتیاج به یک الگویی دارد نه تنها مسلمان‌ها بلکه غیر مسلمانان هم برای رشد و ترقی و تعالی امور خودشان محتاج به یک الگوست و خداوند متعال می‌فرماید این الگو برای شما وجود مبارک پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله می باشد.

حضرت امیرالمومنین علیه الصلاه و السلام در نهج البلاغه درباره وجود مقدس پیامبر اکرم وقتی که حضرت را به ما معرفی می‌کنند می‌فرمایند که طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ؛ پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله طبیبی بود که همه جا می‌رفتند و مردمی که بیمار بودند بیمارهای روحی بیماران روانی و بیماری‌های مختلفی که در میان مردم بود را درمان می کردند . پیغمبر اکرم یک همچنین حالتی داشتند.

این اولاً برای ما درس است که ان شاء الله می‌خواهیم دنبال روی آنان باشیم این چنین باید باشیم. طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ؛ این وظیفه را باید داشته باشیم از این شهر به آن شهر از این ده به آن ده از این روستا به آن روستا برویم و مردمی که تشنه معارف اهل بیت علیهم الصلاه و السلام هستند آنها را سیراب کنیم.

امیرالمومنین علیه السلام چطور درباره پیغمبر صلی الله علیه و آله بیان فرموده قَدْ أَحْکَمَ مَرَاهِمَهُ طبیبی که مرهم های خودش را محکم قرار می‌داد هر جا زخمی می‌دید هرجا جراحتی می‌دید هر جا ناراحتی می‌دید هر جا مشکلی برای مردم بود مرهم‌های خودش را آماده می‌کرد و بر روی این زخم ها میگذاشت و این زخم ها را می‌بست اگر مشکلی بود اگر گرفتاری بود اگر اختلافی بین امت ایجاد شده بود با همین آیات شریفه قرآن و وجود شریفشان مشکلات را بر طرف می کردند .

وَ أَحْمَى مَوَاسِمَهُ و ابزاری که برای داغ کردن این جراحت‌ها بود. شاید قدیم شما دیده باشید یا شنیده باشید که برای اینکه زخم ها را از بین ببرند آن زخم را داغ میکردند یک مرهمی این چنین می گذاشتند روی آن و حضرت آماده بود و این زخم ها را به هر وسیله‌ای که داشت و ابزاری که داشت اینها را از بین می‌برد.

بعد می‌فرمایند که یَضَعُ ذَلِکَ حَیْثُ الْحَاجَهُ إِلَیْهِ؛ پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله هر جا که ما به او احتیاج داشتیم هرجا که مردم محتاج بودند در مناطق مختلف وارد می‌شدند. وظیفه ما الان همین است هر جا به ما احتیاج داشته باشند ما باید برویم اینطور نیست که بمانیم در حوزه و طلاب در قم بمانند ،باید بروند و به وظیفه خودشان عمل کنند.

حَیْثُ الْحَاجَهُ إِلَیْهِ هرجا احتیاج باشد باید رفت باید ببینیم کجا نیازمندند الان وضعیت خاصی که در مملکت ما هست ما یک مناطق محرومی را الان اطلاع داریم که احکام اولیه خودشان را نمی دانند.

بحمدالله خداوند متعال این توفیق را به ما داد هم در زمان خود مرحوم آقا که حدود ۲۰ سال بیشتر این کار را داشتیم در مناطق محروم افراد را می فرستادیم و اینها هم ماه مبارک رمضان هم محرم، صفر، ایام فاطمیه، ایام مهدویت همین فاطمیه اخیر حدود ۱۰۰ نفر را به مناطق محروم فرستادیم. اینها لازم است یعنی وظیفه است.

اینکه می‌فرمایند جهاد تبیین واقعاً جهاد است. وقتی این آقایان می‌رفتن برای تبلیغ و آقا بارها به اینها می فرمودند شما جهاد می کنید شما مجاهد در راه خدا هستید که به این مناطق محروم می روید و می فرماید که یَضَعُ ذَلِکَ حَیْثُ الْحَاجَهُ إِلَیْهِ مِنْ قُلُوبٍ عُمْیٍ؛ ما باید دل ها و قلب هایی که کور هستتند، متوجه نیستند و احکام را نمی دانند آنها را نجات دهیم و برایشان فرهنگ غنی اسلام را بازگو کنیم.

اینها صفاتی است که امیر المومنین درباره پیغمبر رحمت صلی الله علیه و آله بیان می فرماید که این باید برای ما الگو باشد و همچنین گوش‌های ناشنوایی که بودند این گوش های ناشنوا را پیغمبر اکرم می‌رفتند و به آنها شنوایی می داد الان هم هستند گوش هایی که ممکن است از جهاتی صم بکم و عمی و خودشان پنبه ها را گذاشته اند روی گوششان.

مُتَتَبِّعٌ بِدَوَائِهِ مَوَاضِعَ الْغَفْلَهِ وَ مَوَاطِنَ الْحَیْرَهِ حضرت دنبال این بودند که غفلت زدگان را بیدار بکند آنهایی که غافل هستند آنهایی که دور از هدایت اسلام هستند آنها را بیدار کند مَوَاضِعَ الْغَفْلَهِ آنهایی که غفلت پیدا کردند و مواطن الحیره و آنهایی که در تحیر هستند الان هم عده زیادی هستند در تحیّراند.

امیرالمومنین علیه الصلاه و السلام پیغمبر را اینطوری معرفی می کند؛ طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ بعد می فرماید که در مواطن الحیره‌ در آن جایی که حیرت و تردید بین مردم است پیغمبر حضور داشت اینکه می‌فرماید لکم فی رسول الله اسوه الحسنه هم باید این طوری باشیم مردم را از تحیر و از این دو دلی و ناراحتی هایی که الان پیش آمده بیرون بیاوریم.

افراد زیادی هستند الان در امر دین شان واقعاً متحیر هستند این وظیفه ماست. شما با این جلسات خوبی که دارید و از محضر اساتید و بزرگان حوزه استفاده میکنید شبهاتی که ایجاد میشود و مسائلی که بیشتر در این فضای مجازی مطرح می شود پاسخگو باشید.

خدا رحمت کند مرحوم آقا را ایشان می‌فرمودند که در سابق تبلیغ دین مشکل بود اینطوری نبود ولی الان یک نفر با همین وسائل امروزی و اینترنت می تواند جمعیت بسیار زیادی را هدایت کند و بالعکس از آن طرف هم یک نفر آن طرف دنیا نشسته و می‌تواند شبهاتی بسیار زیادی را وارد کند و جوانان بسیاری را منحرف کند و ما باید از این وسایل امروزی به احسن وجه استفاده کنیم.

استاد حاج شیخ محمد حسن صافی با تقدیر از کار فرهنگی و تبلیغی که در گلپایگان صورت گرفته است افزودند: اینکه عده ای از آقایان از قم تشریف می برند در گلپایگان و ائمه جماعات گلپایگان در این جلسات شرکت میکنند و چند جلسه ای هم پیرامون مهدویت برنامه برگزار شده است، خیلی جلسات مفید و موثری خواهد بود.

لازم است که خود آقایان پاسخگوی شبهات باشند و در دبیرستان ها و دانشگاه ها وارد شوند و همه شهرها را پوشش بدهند با اساتید دانشگاه ها ارتباط بگیرند و از این طریق بتوانند هر جایی که مشکلی و شبهه ای بود آن را برطرف نمایند. رسالت اصلی حوزه علمیه تبلیغ دین است و باید بتوان این رسالت را هر جا که احتیاج هست و به خصوص در فضاهای جوان پسند بیان کرد.

همان طور که حوزه‌های علمیه سابق بزرگانی که در حوزه‌ها بودند خیلی از آنها ریاضیدان بودن خیلی ها طبیب بودن حکیم بودن که هنوز هم بسیاری از دانشگاه‌ها از آنها استفاده می‌کنند مثل جابربن حیان که پدر علم شیمی بوده اصلا مذهب ما آمده که دانش را ترویج کند و یعلم الله الکتاب و الحکمه اصلا بعثت انبیا بعثت پیامبر اکرم به خاطر همین بوده و ما افتخار می‌کنیم به وجود پیغمبری که می فرماید اطلب العلم ولو بالصین و مردم بدانند مذهب و حوزه از علم ودانش جدایی ندارد.

به عنوان آخرین عرضم مرحوم آقا می‌فرمودند که مرحوم آیت الله العظمی بروجردی رضوان الله علیه برای آقایان در یک وقتی صحبت می‌کردند برای طلاب درس خودشان که می‌خواستند به تبلیغ بروند. روز آخر درسشان بود می‌فرمودند که نام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و یاد امام زمان را بیشتر داشته باشید در منابر خودتان ، طوری باشد که مردم مانوس با حضرت باشند و خودشان را جدای از حضرت ندانند.

یکی از آقایان از من سوال کرد آیا مرحوم آیت الله العظمی صافی خدمت امام زمان ارواح العالمین له الفداء رسیده یا نه خب این اشعاری که دارند این همه کتاب‌هایی که دارند درباره امام زمان فارسی، عربی آن کتاب شریف منتخب الاثر که از بهترین کتاب‌هایی است که درباره حضرت نوشته شده ولی من به ایشان عرض کردم که من از آقا هیچ وقت این سوال را نکردم که شما خدمت آقا امام زمان رسیدید یا نه اما یک نکته می‌توانم بگویم ایشان خودشان را از امام زمان جدا نمی دانستند و همیشه خودشان را در محضر امام زمان می‌دیدند لذا همه کارهایشان همه نوشته‌هایشان همه گفتارشان برای امام زمان بود از امام زمان بود آن را جدا نمی‌دیدند و خداوند متعال هم این همه به ایشان آبرو و بزرگی عنایت فرمود.

 

گزارش تصویری این دیدار را از لینک زیر مشاهده نمایید:

تصاویر دیدار جمعی از طلاب و فضلای شهر گلپایگان با آیت الله زاده معظم

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.