حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت ×
زکات طلا
۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام زکات - زکات طلا مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

زکات طلا

سوال: آیا سکه‎های قدیم از قبیل پهلوی و پوند انگلیسی و غیره جزء سکه ‎های رایج است و زکات به آن ها تعلق می گیرد یا خیر؟ در صورتی که همان سکه ‎های قدیم به صورت دست بند یا خلخال باشد و سال های قبل استفاده زینت از آن ها شده، باز زکات به آن ها تعلق می‎گیرد یا خیر؟

جواب: سکه ‎های مذکوره رواج معامله‎ ای ندارند و زکات به آن هاتعلق نمی‎گیرد.والله العالم.

 

سوال: طلایی است مسکوک که مقدار آن بیش از حد نصاب می باشد، و چندین سال است زکات آن داده نشده، آیا نسبت به تأخیر در پرداخت زکات سنوات گذشته، اشتغال ذمه است یا فقط معصیت کرده و با پرداخت زکات فعلی تدارک می شود؟ و اگر از چهل دینار یک دینار را که باید بدهد در صورتی که به پول رایج، به قیمت درآورده و پرداخت نمود و آن یک دینار در ملک او باقی ماند، باز هم نصاب زکات نسبت به چهل دینار باقی است یا نه؟ و بعد از پرداخت زکات اگر در سال های بعد، بقیه طلا که باز هم بیش از حد نصاب است باقی مانده مجدداً مشمول حکم زکات می شود یا نه؟

جواب: اگر از مقدار نصاب اول بیشتر نبود، فعلاً همان زکات نصاب اول را بدهد، و اگر بیشتر بود و به حدنصاب دوم نرسیده، باید به مقدار هرچند سال بر او گذشته به قدری زکات بدهد که از نصاب اول ساقط شود، و اگر به نصاب دوم رسید به همین نحو ملاحظه نماید، و اگر زکات طلا را از عین آن نداد مادامی که در حد نصاب باقی است همه ساله باید زکات آن پرداخت شود. ضمناً لازم به تذکر است که زکات به طلای مسکوک رایج تعلق می‎گیرد و مسکوکیت تنها موجب تعلق زکات نیست و حکم سایر اموال را دارد که باید تخمیس شود. والله العالم.

 

سوال: به سکه های طلایی که به عنوان هدیه به شخصی داده ‎اند، زکات تعلق می گیرد؟ و در صورت شمول زکات، آیا می توان آن را به حساب دولت واریز نمود و از مالیات دولتی محاسبه نمود یا نه؟

جواب: در صورتی که دارای شرایط زکات باشد، باید زکات آن را بپردازد و مالیات بابت زکات محسوب نمی شود. والله العالم.

 

سوال: جوانی هستم که به واسطه بیماری مادر زادی قادر به حرکت نمی ‎باشم و در کنار خانواده زندگی می نمایم، در حدود یک سال است پول های خود را تبدیل به سکه نموده ‎ام تا وقت گران شدن آن ها را فروخته در آمدی از آن راه داشته باشم، لطفاً بفرمایید اگر به حد نصاب برسد زکات به آن تعلق می گیرد یا نه، و چنین معامله‎ ای از نظر شرع چه صورتی دارد؟

جواب: زکات ندارد، و معامله مورد سوال اشکال ندارد، زیرا زکات در طلای مسکوک رایج است. والله العالم.

 

سوال: مقداری طلا که زوج به زوجه اش در طی سال می‎ دهد، آیا زکات دارد یا خیر؟

جواب: زکات، به طلای مسکوک رایج که مانند اسکناس، رواج بازاری داشته باشد، تعلق می گیرد و طلای غیرمسکوک و یا مسکوک غیررایج، متعلق زکات نیست. والله العالم.

 

سوال: طلایی که به عنوان سرمایه ی کسب و کار می باشد، به آن زکات تعلق می گیرد یا خیر؟

جواب: زکات ندارد. والله العالم.

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.