همراه با ماه شعبان ماه امید و انتظار- (شماره 4) سعادت در گرو رضایت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف – از سلسله نوشتارهای مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اَلْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی هَدَانَا لِهَذَا وَمَا کنَّا لِنَهْتَدِی لَوْلَا أَنْ هَدَانَا اللهُ وَصَلَّى اللهُ عَلَى رَسُولِ اللهِ وَآلِهِ أَوْلِیاءِ اللهِ سِیمَا مَوْلَانَا بَقِیهُ اللهِ.
قَالَ اللهُ تَعَالَى:
﴿وَلَقَدْ کتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکرِ أَنَّ الْأَرݧݩݩݩݩْضَ یرِثُها عِبَادِی الصَّالِحُونَ﴾
نیمه شعبان، فرصتی برای محاسبه نفس
مراسم شکوهمند تعظیم عید بزرگ نیمه شعبان، ولایت یگانه منجی عالم، موعود انبیا و اوصیا و صفی انبیا، صاحب زمان و کهف امان، حضرت بقیه الله – ارواح العالمین له الفداء – برای عموم شیعیان و دوستان آن ولی یزدان، فرصتی بسیار مبارک و ارزنده است که در آن ضمن کسب شرف مشارکت در تجلیل بزرگداشت این زادروز عزیز و یوم الله مبارک و حضور در مجالس روحانی و اجتماعات ولایی، نورانی و برنامه های جشن و شادمانی، وضع ارتباط معنوی با آن حضرت و مرتبه مطابقت و موافقت اخلاق، اعمال، رفتار شخصی و اوضاع اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را با انتظاراتی که آن برگزیده خداوند متعال از شیعیان و دوستان خود دارند بررسی نمایند.
سعادت در گرو رضایت امام منتظر
آن شخص و جامعه ای سعادتمند است که در این محاسبه و در تحصیل رضایت خاطر انور آن حضرت، موفّق باشد.
به این مناسبت حقیر برای کسب افتخار مشارکت در این جشن مربوط به امام منتظر، حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و توجّه به حقایق و معانی انتظار ظهور، این چند کلمه را خدمت برادران و خواهران ایمانی تقدیم می دارم.
امید است انوار معانی آن، که از مشکات قرآن مجید و احادیث شریفه در لمعان است، بر نورانیت قلوب مومنین و مومنات بیفزاید.
عزیزان من! شما که همه ساله به افتخار شرکت در مراسم این جشن بزرگ نایل می شوید و با چراغانی ها، تزیین بازار، خیابان، مساجد و حسینیه ها و تشکیل مجالس سخنرانی و بیان فضایل و مناقب و انشا و انشاد و سرودن و خواندن اشعار و قصاید و مدایح، ولایت و ارادت خود را به آن آستان فرشته پاسبان، اظهار می دارید؛ با ضیافت ها، اطعام و تبریکات، بر نشاط روحی و ایمانی خود و دیگران می افزایید؛ به شیعه بودن خود می بالید و از طول مدّت هجران و درد فراق ناله می زنید، اشک می ریزید، آن حضرت را می خوانید و یا ابن الحسن، یا ابن الحسن می گویید.
بر همه شما درود و سلام و رحمت خدا باد! و این شور و شوق و شعور و این حال و این احساسات و این درک و آگاهی و سیر در ملکوت ولایت، مبارک باد!
نعمت معرفت امام و شکران آن
خدای را سپاسگزار و شاکر باشید که دل های شما را سرشار از معرفت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نمود و از مرگ جاهلیت نجات بخشیده و به سرمنزل حقیقت، ایمان و معرفت حجّت تامه بالغه دوران و کلمه کامله باقیه سبحان، هدایت فرموده است.
وظایف مومنان در عصر غیبت
وظایفی را که شما و هر مومن و مومنه منتظر ظهور و یوم الموعود دارد، نصب العین قرار دهید و همه همّ و همّت خود را در انجام این تکالیف، صرف نمایید.
عصر غیبت، عصر امتحان و آزمایش، عصر تمحیص و تخلیص است.
عصر غیبت، خطرات و مخاطرات
سعادتمندان و مومنانی را که در ایمان، ثابت قدم می باشند و در این مکتب انسان ساز غیبت، خود را می سازند، حوادث گوناگون، فشارها و سختی ها تکان نمی دهد؛ ایمانشان را متزلزل نمی سازد و مانند کوه در برابر بادهای تند و شدید، پایدار وبرقرارند و از افراد سست ایمان و ضعیف الاراده، جدا و ممتاز می گردند.
هر چه تمسّک به دین و دین داری دشوارتر شود و با انواع محرومیت های ظاهری توأم گردد ایمان و تعهّد آنها قوی تر می شود و صدق و راستی احادیثی که در آنها از وقایع دوره غیبت، شیوع بعضی معاصی و ملاهی و غنا و موسیقی، از وضع بعضی جوانان و بانوان، از اختلاط زن و مرد و امور دیگر خبر داده اند بر ایشان روشن تر می شود.
در آن شرایط برحسب بعضی روایات، تا آنجا نگه داری دین، سخت و دشوار می گردد که مانند نگه داشتن آتش در کف دست می شود، یا چنان که در حدیث دیگر است:
«إِنَّ لِصَاحِبِ هَذَا الْأَمْرِ غَیبَهً، اَلْمُتَمَسَّک فِیهَا بِدِینِهِ کالْخَارِطِ لِلْقَتَادِ».
پاداش استقامت در عصر غیبت
در این عصر غیبت، مردمان ثابت الایمان، ثواب کسانی را دارند که در پیش روی رسول اعظم اسلام صلی الله علیه و اله و سلم، با شمشیر، جهاد می نمودند و به قدری بلند پایه هستند که پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم، ایشان را برادر خود خوانده و به دیدارشان برحسب احادیث، اظهار اشتیاق فرموده است.
مومنان به غیبت و حزب الله، منتظران حقیقی ظهور و حکومت جهانی اسلام اند که در احادیث شریفه فرموده اند:
«اُولَئِک هُمُ الْمُخْلِصُونَ حَقًّا وَشِیعَتُنَا صِدْقاً وَالدُّعَاهُ إِلَى دِینِ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ سِرّاً وَجَهْراً»؛
«طُوبَی لِلصَّابِرِینَ فِی غَیْبَتِهِ، طُوبَی لِلْمُقِیمِینَ عَلَی مَحَجَّتِهِمْ اُولَئِک وَصَفَهُمُ اللهُ فِی کِتَابِهِ وَقَالَ: ﴿الَّذِینَ یومِنُونَ بِالْغَیبِ﴾ وَقَالَ: ﴿أُوْلَئِک حِزْبُ اللهِ أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ﴾».
و برحسب حدیث شریف:
«اَلْمُنْتَظِرُ لِأَمْرِنَا کالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِی سَبِیلِ اللهِ».
مانند کسی هستند که در راه خدا به خون خود غلتیده باشد.
اینها همه فضایل شما شیعیان، زنان و مردان منتظر و متعهّد و ملتزم به احکام و وفادار به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است؛ به هوش باشید و از این فضایل، پاسداری کنید.
مبادا تحت تأثیر تلقینات سوء و الفاظ فریبنده، مثل رفع تبعیض جنسی یا حکومت ملّی و مردمی، تسلیم خود را به احکام الهی از دست بدهید یا از تحت حکومت الله و حکومت قرآن و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خارج شوید.
حقوق بشر و حقوق انسان ها و مرد و زن همان است که خدای بشر، خدای زن و مرد، معین فرموده است؛ غیر از آن، همه ضلالت، گمراهی، فساد و تباهی و سیر به سوی زندگی حیوانی است.
هر زن و مرد و پیر و جوان که هرکدام از احکام خدا را قبول نداشته باشد یا چون آن احکام، مخالف فرهنگ بی بندوبار غرب است، آنها را مناسب وضع زمان نداند، ایمانش مخدوش می شود و به همین دلیل در احادیث شریفه وارد است که: «در عصر غیبت، شخص مومن در حال ایمان، صبح می کند و شب می کند درحالی که از دین خارج شده است».
توصیه ای به جوانان و بانوان
به خصوص به جوانان و بانوان، سفارش می کنم که مواظب باشند تا در مسائلی که برخی می خواهند احکام اسلام را با فرهنگ غرب، لاییک، لادینی و حکومت مردم بر مردم تطبیق و تأویل کنند به اشتباه نیفتند؛ اینها دوره جاهلیت دیگر را پی ریزی می نمایند.
دوره غیبت برحسب روایات به درازا می کشد تا حدّی که حضرت امیرالمومنین علیه السلام می فرماید:
«مَا أَطْوَلَ هَذَا الْعَنَاءَ وَأَبْعَدَ هَذَا الرَّجَاءَ».
انسان ها در مسیر تحوّلات شگرف و تغییرات بنیادی، مکتب ها و نظام های گوناگون را تجربه می نمایند و همه را برای تأمین سعادت عمومی بشر فاقد شرایط لازم می یابند و از برقراری قسط و عدل، عاجز و ناتوان می بینند و هرچند عالم پر از ظلم و جور و فساد و ناامنی و تباهی می گردد، اما به حکم: اَلشَّیءُ إِذَا جَاوَزَ حَدُّهُ اِنْعَکسَ ضِدُّهُ ، جوامع بشری برای برقرارشدن آن نظم الهی ـ اسلامی و حکومت عدل واحد جهانی آماده می شوند و با ظهور آن حضرت، جهان به نقطه کمال نایل می شوند.
وظایف منتظران
دوستداران آقا و منتظران ظهور! عصر غیبت، عصر عمل و کار، تحمّل مسئولیت، انجام وظیفه و عصر مقاومت، حرکت، استقامت، صبر و شکیبایی در امر دین است.
در ارتباط با تعظیم شعایر، اعلای کلمه الله، با تبلیغ اسلام، فراهم کردن موجبات استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و رهایی از وابستگی به کفّار، شکوفایی علم و صنعت و بسط و نشر تعلیم و تربیت، امر به معروف و نهی از منکر، تعاون بر نیکی و تقوا، رسیدگی به وضع مستمندان، قضای حوایج نیازمندان، دستگیری از افتادگان، دفاع از مرزها و ثغور جغرافیایی وطن اسلامی و حدود فکری و عقیدتی، رفع بِدَع و رویارویی با اهل شکوک و شُبَه ومبارزه با مظاهر فساد و ملاهی و هتک احترام احکام الهی همه مسئولیم و همه مسلمانان متعهّدند و این شما و همه شیعیان و منتظران ظهورید که باید با کار و کوشش برای حصول اهداف اسلام تلاش نمایید.
مسلّماً باید در برابر جریان های ضدّارزش های اسلامی موضع گیری مناسب و منطقی و موثر داشته باشید.
در هر کاری که وارد می شوید، با هر حزب و جمعیت هم صدا می شوید؛ با هر رأیی که به صندوق های رأی می ریزید، مسئولید و مسئولیت شما در این امور که در نهایت، مربوط به کلّ جامعه اسلامی و مسلمانان می شود، بسیار شَدید است.
خطّی که به عنوان خطّ روشنفکری و بی تعهّدی به سنن و مبادی اسلامی و تقلید از مکاتب و نظام های غربی ترویج می شود به سوی اسلام نیست و به خدا، قرآن و رضایت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف منتهی نمی شود.
اشتباه نکنید؛ به خصوص جوانان و بانوان، این خطّ را بشناسید که خطّ استعمار، استضعاف و استکبار است؛ خطّ اختلاط زن و مرد، خطّ تغییر شخصیت و استقلال اسلامی جامعه و بی التزامی به احکام خداست.
عمل به تکلیف در عصر غیبت
خطراتی که جوامع اسلامی را تهدید کرده و تا حدّ زیادی، بسیاری از جوامع را در ورطه ضعف و زبونی و اطاعت از کفار گرفتار کرده، شناسایی کنید و نگذارید جامعه ما و نسل جوان عزیز ما به آن مبتلا شوند.
عصر غیبت، عصر تکلیف است؛ عصر اقدام و عمل، عصر امید به آینده و پیروزی حقّ بر باطل است.
منتظر باشید و عمل کنید که خداوند می فرماید:
﴿وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَیری اللهُ عَمَلَکمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُومِنونَ﴾
وَالسَّلَامْ عَلَیکمْ وَرَحْمَهُ اللِه وَبَرَکاتُهُ
شعبان المعظم 1418
لطف الله صافی
مطالب مرتبط را از لینک های زیر پیگیری نمایید:
همراه با ماه شعبان ماه امید و انتظار- (شماره 3) عوامل سرور و حزن امام عصر (عج)
همراه با ماه شعبان ماه امید و انتظار- (شماره 5) از دین خدا دفاع کنید
ثبت دیدگاه