سود عادلانه در فروش کالا
سوال: کسی که کاسبی می کند چه مبلغی از جنس را باید سود ببرد که مالش حرام نشود؟
جواب: با تراضی طرفین و رعایت شرایط معامله و اجتناب از غش و دروغ و محرمات دیگر به هر قیمت بفروشد در صورتی که حاکم شرع جامع الشرایط و منصوبین او نرخی برای آن جنس تعیین نکرده باشند حرام نیست ولی اجحاف بسیار مذموم است. والله العالم.
سوال: بعضی از اجناس تلفات دارد. آیا فروشنده حق دارد آن جنس را قبل از فروختن به خاطر جلوگیری از زیان، چند درصد گران تر بفروشد؟
جواب: اشکال ندارد. والله العالم.
سوال: اینجانب در تاریخ 16 / 12 / 72 مقدار سه هزار کیلو چای بسته بندی شده از قرار هر کیلو 2600 ریال از سازمان چای خریداری نموده ام که چای مذکور در تاریخ 16/1/73 به حقیر تحویل شده و بنده نیز چای مذکور را به قیمت هر کیلو عمده فروش 2650 ریال و خورده فروش 2700 ریال توزیع نموده ام و در تاریخ 15/2/73 مجدداً به سازمان چای مراجعه و همان چای را از قرار هر کیلو 3700 ریال خریده ام چنانچه مقدار یک صد کیلو چای خرید قبلی نزد اینجانب موجود بوده باشد. ترقی و تفاوت قیمت آن متعلق به کیست؟
جواب: در مورد سوال از باب ترقی قیمت چیزی به سازمانی که چای را به شما فروخته، تعلق نمیگیرد فقط اگر شرط بر شما کرده باشد که چای را به قیمت معینی بفروشید تخلف از آن شرط جایز نیست. والله العالم.
سوال: کاسب و مغازه دار، کالا و اجناس را که در چند سال پیش خریداری و تاکنون به فروش نرفته از جمله کالا هایی مانند ظروف استیل، چینی، بخاری و سایر مایحتاج، می تواند به نرخ روز به فروش برساند و از نظر شرع مقدس اشکال دارد یا خیر؟
جواب: به طورکلی هرکس می تواندکالای خود را به هر قیمتی بفروشد البته سزاوار است رعایت انصاف و ترک اجحاف به مومنین را بنماید. بلی چنانچه کالای مذکور را به شرط فروش به قیمت معینی به مغازه دار داده اند و تخلف کرده و آن را به مردم نفروخته است فعلاً هم باید به شرط عمل کرده به همان قیمت در اختیار مصرف کننده قرار دهد. والله العالم.
سوال: اگر میوه فروش میوه را کیلویی 20 تومان بخرد و کیلویی 30 تومان بفروشد اشکال دارد یا خیر؟
جواب: اشکال ندارد ولی سعی شود که بی انصافی نشود که آثار سوء دارد. والله العالم.
ثبت دیدگاه