حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

دوشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 16 September , 2024 ساعت ×
غسل
۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۵
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع غسل مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

غسل

سوال: شخصی تاکنون غسلش را چنین انجام می ‎داده (اول طرف راست بعد طرف چپ بعد سر و گردن) تکلیف نماز و روزه ‎ها و همچنین حج او با این نحوه غسل چیست؟

جواب: نماز هایی که شخص مذکور با این حال خوانده قضا کند ولی قضای روزه واجب نیست و حج او نیز باطل است و احرام او باقی است و باید با اعمال عمره مفرده از احرام خارج شود.والله العالم.

 

سوال: در مورد غسل وقتی به نیت غسل زیر شیر می ‎ایستیم هر قسمت را چند بار باید غسل دهیم؟ آیا دست کشیدن لازم است یا خیر؟

جواب: هر قسمت را یک بار بشوید کافی است و دست کشیدن لازم نیست یعنی وقتی به نیت مثلاً سر و گردن غسل می‎کنید باید آب به همه جای سر و گردن برسد وقتی به همه جا رسید غسل سر و گردن تمام شده و همین طور طرف راست و طرف ‎چپ. والله العالم.

 

سوال: کسانی که بدنی چرب دارند و بدنشان چربی ترشح می کند مخصوصاً صورت که چربی زیادی ترشح می ‎کند، آیا وجود این چربی در بدن در وضو و غسل اشکالی به وجود می ‎آورد یا خیر؟

جواب: اگر چربی بدن به طور متعارف باشد و مانع رسیدن آب به پوست نشود وضو و غسل صحیح است. والله العالم.

 

سوال: کسی که در ماه مبارک رمضان چند غسل نموده مثلاً یک غسل را در پانزدهم و یکی را در بیستم و غسل سوم را در بیست و پنجم کرده باشد و بعد یقین کند که یکی از این غسل ها باطل بوده لطفاً وظیفه این شخص را نسبت به نماز و روزه بیان فرمایید.

جواب: روزه های شخص مذکور محکوم به صحت است و نسبت به نمازها آن مقدار را که یقین دارد بدون طهارت انجام داده پس از غسل صحیح و وضو باید قضا کند یعنی ملاحظه نماید در صورت بطلان غسل اول چند روز نماز قضا به عهده او آمده و در صورت بطلان غسل دوم چند روز و در صورت بطلان غسل سوم چند روز و هر کدام کمتر بود همان مقدار را قضا کند و اگر بعد از غسل سوم موقعی توجه به بطلان یکی از اغسال پیدا کرده که هنوز هیچ نمازی با آن نخوانده چیزی بر او نیست، فقط برای نماز های بعد غسل و وضو بجا آورد. والله العالم.

 

سوال: با غسل مستحبی مثل غسل جمعه می توان نماز خواند؟

جواب: غیر از غسل جنابت برای نماز خواندن با اغسال دیگر وضو لازم است. والله العالم.

 

سوال: آیا به همان ترتیب گفته شده در رساله می شود غسل را زیر دوش انجام داد یا باید حتماً کاسه کاسه روی خودمان بریزیم؟

جواب: غسل زیر دوش که فعلاً در حمّام ها معمول است صحیح و بی اشکال‎است. والله العالم.

 

سوال: در پادگان هفته ‎ای یک بار بیشتر امکان رفتن به حمّام را نداریم و به همین خاطر امکان غسل کردن برایم نیست. برای انجام فریضه نماز چه باید بکنم؟

جواب: اگر مجبور به خدمت در آنجا هستید و واقعاً دسترسی به آب ندارید تیمّم بدل از غسل نمایید و نماز بخوانید و صحیح است. والله العالم.

 

سوال: اگر برای شخص فوق، مانند فردی که از ادرار خود نمی تواندجلوگیری کند مرتب جنابت حاصل شود، وظیفه او برای نماز و غسل چیست؟

جواب: جنابت موجب غسل است و در فرض سوال در هر دفعه که می تواند غسل کند باید برای نمازها غسل کند و هر وقت غسل ممکن نباشد باید تیمّم بدل از غسل کند. والله العالم.

 

سوال: آیا برای غسل می توان با وسیله ‎ای راه ادرار را مسدود نموده و غسل جبیره‎ای انجام داد؟

جواب: خروج ادرار ضرر به غسل نمی زند با همان حال غسل کنید و صحیح است لکن باید بعد از غسل برای خواندن نماز و امثال آن وضو هم بگیرید و اگر در موقع وضو هم ادرار خارج می شود چنانچه مسدود نمودن محل ادرار در حین وضو ضرر ندارد. موقع وضو آنجا را مسدود کنید و اگر ضرر دارد با همان حال وضو بگیرید و بعد از وضو تیمم هم بنمایید لکن اگر مواقعی هست که ادرار خارج نمی شود وضو را در آن موقع بگیرید و در این صورت احتیاج به تیمم ندارد و لازم است به توضیح المسائل از مسأله 313 به بعد هم مراجعه نمایید. والله العالم.

 

نوشته های مشابه

الکل صنعتى
1 سال قبل
نجاسات
1 سال قبل
تیمم
1 سال قبل

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.