حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

چهارشنبه, ۱ اسفند , ۱۴۰۳ Wednesday, 19 February , 2025 ساعت ×
موارد استخاره و عمل به استخاره
۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
آیا در همه موارد مى توان به قرآن استخاره کرد یا موارد خاصى دارد فى المثل در مورد طلاق گرفتن یا نگرفتن مى شود استخاره کرد یا نه؟ و دیگر اینکه اگر شخصى استخاره کند و به آن عمل نکند چگونه است؟
پ
پ

موارد استخاره و عمل به استخاره

سوال: آیا در همه موارد مى توان به قرآن استخاره کرد یا موارد خاصى دارد فى المثل در مورد طلاق گرفتن یا نگرفتن مى شود استخاره کرد یا نه؟ و دیگر اینکه اگر شخصى استخاره کند و به آن عمل نکند چگونه است؟

 

جواب: مورد استخاره در کارى است که شرعاً در آن، شخص تکلیف به وجوب یا حرمت بلکه استحباب یا کراهت نداشته باشد و الا در انجام دادن عمل واجب یا حرام استخاره معنى ندارد و در عمل مستحب یا مکروه هم استخاره بی مورد است.

بلى، اگر عمل مستحب چند مصداق داشته باشد مثل ازدواج که با این شخص و آن شخص و شخص دیگر هر کدام مصداق مستحب است ولى براى تعیین اولى از بین آنها بعد از بررسى مرجحات و مساوى بودن موارد استخاره نماید.

همچنین در امور مباح از کارهاى دنیوى که شخص خوب و بد و منفعت و ضرر آن را نمى داند استخاره مورد دارد. بلکه اگر در ترک امر مکروه یا فعل مستحب احتمال ضرر مى دهد استخاره جایز است. مع ذلک با شور و مشورت اقدام کردن نیز شرعاً راجح و مستحب است و چنان که با توکل و اعتماد به خدا نیز وارد عمل شدن مستحب است «فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکلْ عَلَى اللهِ».‏

در جاهایی که استخاره مورد داشته باشد، پس از استخاره اگر عمل به آن نشود ممکن است موجب پشیمانى و احیاناً ضرر شود و به هرحال عمل به آن شرعاً واجب نیست.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.