همراه با ماه شعبان ماه امید و انتظار- (شماره 7) پیام نیمه شعبان- از سلسله نوشتارهای مرجع ولائی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
بسم الله الرّحمن الرّحیم
قَالَ اللهُ تَعَالَی:
(وَلَقَدْ سَبَقَتْ کلِمَتُنَا لِعِبَادِنَا الْمُرْسَلِینَ * إِنَّهُمْ لَهُمُ الْمَنْصُورُونَ * وَإِنَّ جُنْدَنَا لَهُمُ الْغَالِبُونَ)
با عرض سلام و صلوات به درگاه ملازمان آستان فرشته پاسبان ولی دوران و کهف امان، خلف انبیای مرسلین، خاتم خلفای مرضیین، مقصود از:
(فَمَنْ یأْتِیکمْ بِمَاءٍ مَعِینٍ)
مصداق:
(وَکلَّ شَیءٍ أَحْصَینَاهُ فِی إِمَامٍ مُبِینٍ)
حصن الله الحصین و فاتح حصون مستکبرین، منجی محرومین و مستضعفین و نور قلوب مومنین، حجه الله الطّاهره و کلمته التامّه و یدالله الباسطه وعینه الناظره حضرت بقیهالله مولانا و مولی الخلائق اجمعین الامام الامین الموتمن الحجه بن الحسن العسکری (ع) ارواح العالمین له الفداء
صمیمانه ترین سلام و تبریکات و خالصانه ترین شادباش ها را به مناسبت خجسته ایام مهدویه به حضور شریف و مبارک شیعیان و منتظران ظهور عدل جهانی و حکومت عالمی اسلامی، حکومت حَقّه الهیه، به ویژه عزیزانی که در این ایام فرخنده با شعار اظهار ولایت و برگزاری مراسم، عهد و میثاق خود را با آن حجّت یگانه خدا تجدید و بر تعهّد خود در عمل به احکام نورانی اسلام و پاسداری از هویت دینی تأکید می نمایند و حضور و استقامت خود را در سنگر یاری دین و امر به معروف و نهی از منکر و دفع بِدَع مبدعین، ابزار می دارند.
هُمْ أَنْصَارُ اللهِ وَأَنْصَارُ رَسُولِهِ وَأَنْصَارُ وَلِیهِ، هُمُ الْمُومِنُونَ الْمُخْلَصُونَ، وَهُمْ حِزْبُ اللهِ الْفَائِزُونَ، وَاُولَئِک عَلَى هُدًى مِنْ رَبِّهِمْ وَاُولَئِک هُمُ الْمُفْلِحُونَ.
مسئولیت بی تفاوتی
پس از این عرض سلام و تبریک، موقع را برای توجّه و رسیدگی به مسئولیت های زیاد و تکالیف بزرگی که اوضاع و احوال عمومی کل جهان و عامّه مسلمانان و اوضاع خاصّ شیعیان و مردم این مملکت، بر دوش همه گذارده غنیمت دانسته، خودم و همگان را به التزام به اسلام و حفظ هویت اسلامی دعوت می نمایم و یقین دارم که مسئولیت بی تفاوت بودن نسبت به خطراتی که از جانب دشمنان خارج و داخل، احکام خدا و هویت ما را از زن و مرد تهدید می نماید و نیندیشیدن و چاره جویی و مدافعه نکردن، بسیار شدید است.
نیمه شعبان، روز امید
عزیزان من، برنامه های تجلیل و تعظیم در عید بزرگ نیمه شعبان، هرچه باشکوه تر انجام شود، سزاوار و شایسته و بایسته است؛ نیمه شعبان، شعار الله، شعار دین و ولایت، روز خدا و روز امید بشر و نوید فتح، ظفر، خلاصی، نجات، عدالت و رستگاری است.
ظاهر و باطن برنامه های روز میلاد
اما این برنامه ها و شعارها مثل سایر مراسم و شعایر و پدیده های این عالم، مرکب از ظاهر و باطن، صورت و معنا، و جسم و روح است؛ ظاهر، صورت و جسم آنها همین چراغانی ها، جشن ها، مدیحه سرایی ها، مدیحه خوانی ها، اجتماعات و محافل و مجالس و فریاد های تکبیر و تهلیل و صلوات است که همه شور انگیز، روح بخش و حرکت آفرین است و باطن و معنای این مظاهر هم دعوت ها و پیام هایی است که خطاب به همگان دارند؛ پیام هایی سازنده، هدایت بخش، عزّت آفرین؛ پیام هایی برگرفته از قرآن کریم و احادیث شریفه؛ این پیام ها را باید درضمن انجام این برنامه های ایام مهدویه دریافت کنیم و از این ظواهر به حقایق عالی و شعور و بیداری کامل برسیم.
پیام ها هم فردی و راجع به خود اشخاصی است که در این مراسم حضور و شرکت می یابند، و هم راجع به جامعه شیعه و مسلمانان جهان است و هم مخاطبش کل دنیا و همه مردم جهان و مخصوصاً مستکبران و زورگویان است.
همه اصناف و اقشار، علمای اعلام، زعما، حوزه های علمیه، وعّاظ و طلّاب، دانشگاهیان، استادان، دانشجویان، نویسندگان، صدا و سیما، ارباب قلم و روزنامه ها، نشریات و مجلّات، بازرگان، کشاورز، صنعتگر، همه باید پیام های این عید سعید را در ارتباط با وظایف شخصی و اجتماعی و سیاسی خود دریافت دارند و به گوش دل ندای آقا و مولای خود را که سخت نگران احوال و اوضاع است، بشنویم.
دل نگرانی های امام زمان (عج)
آن حضرت از شیوع مفاسد، از مراکز فساد و از فرهنگسراها و ارگان های هنری و موسیقی، از ابتذالی که بانوان را به آن دعوت می نمایند، از گرایش آنها به ترک چادر، از شرکت آنها در بعضی از مسابقات ورزشی و عواقب سویی که این امور دارد، از همه نگران می باشد.
پیام نیمه شعبان
پیام این مراسم عزیز این است:
مسلمانان و شیعیان! همه هشیار باشید؛ مسئولیت ها را درک کنید، جریان ها، اوضاع و احوال را زیر نظر داشته باشید؛ از حرکت ها و توطئه های دشمنان؛ غافل نباشید، فریب تبلیغات مسموم را نخورید؛ به پیش بروید؛ در علوم و فضایل و صنعت، پیشگام باشید؛ در تحقیق، اکتشاف و ابتکار برای امّت اسلام، عزّت آفرین باشید.
استقلال اسلامی و هویت دینی خود را حفظ کنید؛ به آن افتخار کنید، نگذارید بد خواهان و بداندیشان آن را تغییر دهند یا کم رنگ کنند؛ هویت اسلامی شما قرآن است؛ اذان است؛ نماز است؛ نماز جماعت است، ماه رمضان، ماه محرّم و صفر است؛ مکه، مدینه، کربلا، نجف و مشهد است. عید نیمه شعبان، عید فطر و اضحی، عید غدیر و عیدهای اسلامی است؛ حجاب است، حرمت شرب خمر و قمار است؛ حرمت موسیقی، خوانندگی و نوازندگی است. پیام این مراسم، علم، دانش، کمال، امامت و تقواست. مواضع اسلامی را نگاه دارید. غرب گرایی، افتخار به دوران های جاهلیت، اختلاط زن و مرد، ملاهی و مناهی و موسیقی همه ضدّارزش و ضدّ هویت اسلامی است.
حفظ هویت اسلامی
هویت اسلامی در نوع تجارت، صنعت، در نوع لباس و مسکن، در هنر، در معاشرت ها و ارتباطات و در همه شئون زندگی، مشخّص است؛ بیگانگان هم مسلمانان را به آن می شناسند؛ این هویت همواره هدف دشمنان اسلام بوده است. مسلمان باید این هویت را در هر کجا باشد ـ اگرچه در قلب اروپا و آفریقا باشد ـ حفظ کند؛ بدان بنازد و به شخصیت خود ببالد و افتخار کند و عزّت اسلامی خود را نشان بدهد.
پیام این عید بزرگ این است که مسلمانان بر جای خود بمانید. شعار تکبیر و صلوات را زنده نگاه دارید و نگذارید به سوت و کف زدن تبدیل شود.
امّت پیروز
برحسب روایات، حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم امّت خود را به مثل این جمله «هُمُ الْقَادِرُونَ وَهُمُ الْقَاهِرُونَ» توصیف می نماید؛ پس اگر امتی مقهور و مغلوب بیگانگان شد، اگرچه ادّعای اسلام کند، در امّت آن حضرت بودن به کمال نرسیده است.
خداوند متعال از برکات این عید سعید و به دعای صاحب بزرگ آن، مسلمانان را در همه مواضع و مقامات، پیروز فرماید:
وَالسَّلَامُ عَلَیکمْ وَرَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ
شعبان المعظّم 1423
لطف الله صافی
مطالب مرتبط را از لینک های زیر پیگیری نمایید:
همراه با ماه شعبان ماه امید و انتظار- (شماره 6) نامگذاری دهه مهدویت
همراه با ماه شعبان ماه امید و انتظار- (شماره 8) نیمه شعبان فرصتی برای رفع کاستی ها
ثبت دیدگاه