حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

چهارشنبه, ۲۵ مهر , ۱۴۰۳ Wednesday, 16 October , 2024 ساعت ×
اختلاف امام و ماموم
۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۳
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام نماز جماعت - اختلاف امام و مأموم مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

اختلاف امام و ماموم

سوال: افرادی به مدّت طولانی نماز جماعتی خوانده‎ اند که آن نماز جماعت از نظر حضرتعالی صحیح نیست (امام و ماموم هر دو کثیر السفر ولی یکی کامل و دیگری شکسته خوانده، چون هر کدام از مرجع تقلید جدا گانه ‎ای تقلید می ‎کنند)، عدم صحّت نماز جماعتی که این گونه برگزار می‎گردد به چه معناست؟ آیا بطلان و عدم کفایت است و باید نماز های گذشته قضا شود یا خیر؟

جواب: در فرض سوال نماز امام صحیح است و قضا ندارد ولی مأموم باید اگر خلاف وظیفه منفرد عمل کرده قضای آن نماز ها را بجا آورد. والله العالم.

 

سوال: اقتدا به امام جماعتی که فتوای مرجع تقلیدش با مرجع تقلیدِ مأموم در نماز مسافر متفاوت است صحیح است یا خیر؟

جواب: اقتداء به او در نماز صبح و مغرب اشکال ندارد ولی در نماز های چهار رکعتی مأموم باید احراز کند که در این نمازی که اقتداء می کند اختلاف نظر وجود نداشته باشد. والله العالم.

 

سوال: حکم نمازی که امام جماعت نماز قضا می خواند، و مأمومین نماز اداء به او اقتدا می کنندچگونه است؟ و اگر امام جماعت نماز قضای دیگری را بخواند، چطور؟

جواب: اگر نماز قضاء امام نماز قضاء یقینی ولو برای دیگری باشد اقتداء بلا مانع است، ولی اگر نماز قضاء احتیاطی باشد چه از خودش و چه از دیگری اقتداء جایز نیست. والله العالم.

 

سوال: اگر امام و مأموم در احکام طهارت با هم اختلاف داشته باشند، مثلاً امام نماز با غسل جمعه را جایز می داند و صحیح ولی مأموم صحیح نمی‎ داند، تکلیف چیست؟

جواب: در فرض سوال، اقتداء جایز نیست. والله العالم.

 

سوال: اگر اختلاف امام و مأموم در اصل جواز اقتداء باشد، مثلاً امام به فتوای مجتهد خود دوبار جماعت را جایز می داند ولی مأموم خیر. تکلیف چیست؟

جواب: در فرض مذکور، مأموم به نمازی که دو باره امام می خواند نمی تواند اقتداء کند. والله العالم.

 

سوال: اگر اختلاف امام و مأموم در وجوب سوره باشد که امام واجب نمی داندولی مأموم واجب می داند، تکلیف چیست؟

جواب: در فرض سوال در صورتی که مأموم بداند امام سوره را نمی خواند مأموم نمی تواند اقتداءکند. والله العالم.

 

سوال: اگر اختلاف امام و مأموم در بقیه نماز، مثل تسبیحات اربعه باشد، تکلیف چیست؟

جواب: حکم صور قبلی را دارد. والله العالم.

 

سوال: اگر امام مقلد کسی است که فرادی کردن نماز را در جماعت جایز می داند ولی مأموم خیر، تکلیف چیست؟

جواب: در فرض سوال اقتداء اشکال ندارد. والله العالم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.