شرکت و حضور در مجلسی که آلات لهو در آن استعمال می شود
سوال: آیا در موارد اضطرار می توان در مجلسی که فحشا و منکر رواج دارد نشسته و بلند نشویم مثلاً مجلسی که در آن آلات لهو و موسیقی استعمال می شود؟
جواب: اگر منظور از موارد اضطرار این است که مثلاً بلند شدن از آن مجلس باعث فتنه و فساد است در صورتی که قبلاً نمی دانسته و بعد از ورود به مجلس فهمیده به مقدار رفع اضطرار اشکال ندارد ولی اگر منظور این است که مثلاً اهل مجلس یا صاحب مجلس ناراحت می شود این اضطرار نیست باید از آن مجلس خارج شود. والله العالم.
سوال: ما دو خواهر 19 ساله هستیم با توجه به این که مجالس عقد و عروسی و از این قبیل که در آن ها از نوار های موسیقی و رقص زنان برای زنان به کار برده می شود و این مورد حرام است از شرکت در این مجالس خود داری می کنیم این مسئله تا اندازه ای باعث مخالفت پدر و مادر و اطرافیان شده است و حتی بسیاری از آن ها با گفتن مواردی مثل کناره گیری از مردم یا دوری از اجتماع و مسخره کردن ما و این که به ما می گویند شما همیشه نمی توانید این طور ادامه دهید و با توجه به این که ما مجرد هستیم و در تمامی مجالس دعوت شده موارد فوق وجود دارد، از نظر اجتماعی با مشکلاتی روبرو شده ایم با این وجود نمیخواهیم به هیچ عنوان بر خلاف اسلام عمل کنیم و به ما پیشنهاد می شود که راه تقیه را پیش بگیرید و یا اینکه شما در این مجالس بیایید و نظری ندهید و در گوشه ای بنشینید این نظرها برای ما قابل قبول نیست چون دلیلی بر تأیید آن ها نمی دانیم و در ضمن روبرو با صدا ها و لهو و لعب های آن ها هستیم و فکر میکنیم شرکت در این مجالس باعث عادی شدن این گناه شود خواهشمندیم در این مورد ما را راهنمایی فرمایید؟
جواب: شرکت در مجلس معصیت جایز نیست و مورد سوال از موارد تقیه محسوب نمی شود و اطاعت از پدر و مادر در امر حرام، جایز نیست. شما در این گونه مجالس شرکت نکنید تا دیگران از استقامت شما در این امر پند بگیرند. والله العالم.
سوال: حضور در مجالس زنانه مانند عروسی که در آن به نوعی از آلات لهو استفاده می شود، البته بدون همکاری یا موافقت با کار آن ها (صرف حضور) چه حکمی دارد؟
جواب: حضور در مجالس مذکور که مستلزم شنیدن موسیقی حرام است جایز نیست. والله العالم.
ثبت دیدگاه