حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

پنجشنبه, ۱۲ مهر , ۱۴۰۳ Thursday, 3 October , 2024 ساعت ×
مکان نمازگزار
۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام مکان نمازگزار مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

مکان نمازگزار

سوال: آیا در خانه ای که نسق زراعی بوده و زمین مربوط به اصلاحات ارضی رژیم سابق است که از زارع خریداری شده است می توان ساکن شد و خواندن نماز در خانه مذکور صحیح است یا خیر؟

جواب: اگر عرفاً محتمل باشد که ید شخصی که فعلاً زمین در ید او است ید مشروع و غیر غاصبانه باشد تصرف غیر ذی الید با اذن ذی الید در آن جایز است، و اما شخص ذی الید که عالم به وضع زمین است باید طبق علم خود عمل کند. والله العالم.

 

سوال: برای اجاره خانه، موجر مبلغی وجه نقد به عنوان قرض الحسنه و مبلغی هم ماهیانه مال الاجاره از مستأجر دریافت می کند. آیا سکونت در آن خانه مجاز و خواندن نماز درست است یا خیر؟

جواب: اگر نحوه اجاره این طور بوده که موجر خانه را به مستأجر به مال الاجاره معین و مدّت معلوم اجاره دهد و در ضمن عقد اجاره، شرط کند که مستأجر مبلغ معینی هم به او قرض الحسنه بدهد صحیح است و در این صورت نمازخواندن در آنجا هم جایز است. والله العالم.

 

سوال: نماز خواندن در محلّی که تار و موسیقی استعمال می کنند چه حکمی دارد؟

جواب: اگر مجلس معصیت صدق کند، مثلاً داخل یک اطاق باشد اشکال دارد ولی اگر در جایی نماز بخواند که صدای موسیقی شنیده می شود و نمازگزار خارج از مجلس موسیقی باشد و قصد گوش دادن نداشته باشد هرچند قهراً بشنود، اشکالندارد. والله العالم.

 

سوال: زمینی را که سال های قبل تحت تصرف افراد بهایی بوده و به وسیله سازمان زمین شهری مصادره شده است به مسجد تبدیل نموده اند. آیا نماز خواندن در آن صحیح است یا نه؟

جواب: در مورد سوال چنان که آن بهایی زمین مذکور را بعد از بهایی شدن مالک شده و سپس توسط حکومت اسلامی مصادره شده، تصرف و نماز خواندن در آن زمین اشکال ندارد. والله العالم.

 

سوال: اگر بدانیم که مکانی از پول مجهول المالک توسط شخصی احداث شده و مجبور به ماندن در آن مکان هستیم. حکم نماز خواندن و تصرفاتی که در این پول می شودچیست؟

جواب: اگر منظور این است که شخص مذکور، آن مکان را با پول مجهول المالک برای خودش احداث کرده و بعد تحت اختیار دیگران گذاشته است، در این صورت چنانچه زمین و مصالح را با معامله کلی و ذمّهای تهیه نموده تصرف برای ساکنین در آن اشکال ندارد ولی اگر با معامله عین به عین تهیه کرده جواز تصرف منوط به اجازه حاکم شرع جامع الشرایط است. والله العالم.

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.