حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

پنجشنبه, ۱۲ مهر , ۱۴۰۳ Thursday, 3 October , 2024 ساعت ×
نماز استیجاری
۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۹:۰۸
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع احکام نماز استیجارى مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

نماز استیجارى

سوال: آیا طفل ممیزی که قرائتش صحیح است می تواند نماز و روزه استیجاری را قبول کند؟ (حداقل برای والدین).

جواب: احتیاط واجب، عدم استیجار صبی ممیز است ولی اگر برای والدین خود نماز و روزه تبرعاً بجا آورد و صحیح انجام دهد مجزی است. والله العالم.

 

سوال: اگر در نماز استیجاری شرط مستحبات نشود و تنها منظورشان نوعاً برائت ذمه میت است، می تواند بدون مستحبات بخواند، یا با حدّاقل مستحبات، یا مطابق معمول؟

جواب: باید بر طبق معمول انجام شود و استیجار ـ هرچند بدون اشتراط مستحبات باشد ـ از نمازی که بدون مستحبات متعارفه خوانده شود، منصرف است. والله العالم.

 

سوال: شخصی به خاطر این که آب برای چشمش ضرر دارد با تیمم نماز می ‎خواند. ایشان حدود 13 سال و بیشتر نماز استیجاری خوانده و اسامی اشخاص را نوشته امّا اکنون آن اشخاص زنده‎ اند یا مرده نمی ‎داند. حکم این نماز های خوانده شده چیست؟ وی هم اکنون مبلغی پول تهیه کرده تا بدهد دو مرتبه آن نماز ها را دیگران بخوانند. حکم چیست؟

جواب: در فرض سوال، که وظیفه شخص مذکور از غیرجهت ضیق وقت، نماز با تیمم بوده نماز های استیجاری که خوانده صحیح است و ذمّه کسانی که برای آن ها نماز خوانده برئ می شود، و اما نسبت به استحقاق اجرت، اگر اجیر کننده نمی‎ دانسته که موجر (کسی که نماز استیجاری می ‎خواند) نماز را با تیمم خواهد خواند مشکل است و احتیاط این است پولی که گرفته به صاحبانش و یا ورثه آن ها برگرداند و اگر نمی شناسد از طرف آن ها صدقه بدهد.والله العالم.

 

سوال: شخصی از 3 نفر نماز استیجاری گرفته از هر کدام چهار، پنج ماه باقی مانده و در اثر گرفتاری و تأخیر، نام و نشانی آن ها را فراموش کرده است. در این صورت تکلیف این شخص چیست و به چه صورت نیت کند؟

جواب: در فرض سوال می تواند نیت نماز ها را به ترتیب گرفتن اجرت و مانند آن قرار دهد و نسیان اسم آن ها ضرر ندارد و دانستن اسم، شرط صحت نماز نیست. والله العالم.

 

سوال: شخصی از شخص دیگر نماز استیجاری گرفته و آن شخص بدون قید به این شخص اجاره داده است. آیا این شخص مستأجر می تواند نماز استیجاری را به شخص دیگر به نفع خودش اجاره دهد، مثلاً خودش 2500 ریال گرفته بود و به شخص دیگر 2000 بدهد. آیا بدون اجازه موجر اول می تواند به شخص دیگر اجازه دهد یا خیر؟

جواب: در فرض سوال، اجیر اوّل نمی تواند بدون اجازه اجیرکننده آن را به دیگری بدهد مگر آن که اجاره مطلق و منصرف به مباشرت شخص اجیر نباشد و یا اجیرکننده اجازه بدهد و در هر دو صورت نباید آن را به مقدار کمتر به دیگری بدهد مگر این که مقداری از آن را خود اجیر اوّل بجا آورده باشد. والله العالم.

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.